X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מדריד
מסלולי טיול במדרידנקודות עיין במדרידטיפים והמלצות למדרידמלון מומלץ במדרידאטרקציות במדרידמדריד עם ילדיםהשכרת רכב במדרידקניות במדרידשאטלים במדרידטיסה זולה למדריד
 

נקודות חן במדריד

נקודות עניין - לגלות את הקסם של מדריד

ההיסטוריה והתרבות המפוארת של ספרד הופכים את מדריד לאחת הערים היפות והקסומות באירופה. חזיתות הביניים המרשימות, החצרות ומרפסות הגזוזטרה, הכיכרות, הפסלים בשילוב הגרפיטי המודרני (יחסית) הופכים כל חופשה במדריד לחוויה מופלאה.

מדריד עיר היסטורית ומרתקת 

ספרד נמצאת ברשימת המדינות בהם מוסד המלוכה עדיין רלוונטי. מדובר במדינה עם היסטוריה עשירה ומרתקת שניתן ללמוד עליה מעשרות נקודות עניין הפזורות ברחבי העיר מדריד. אם פקד את העיר אסון או מגיפה קשה - סביר להניח שתמצאו פסל או אנדרטה. 

נקודות עניין מרשימות יותר בוודאי יהיו קשורות למלך, למלכה, לאבירים ולאצילי המלוכה שהלכו לעולמם או חזרו ממסעות באירופה – תושבי העיר לאות הערכה והוקרה הקימו פסל מעוטר על-שמם, שער בכניסה לעיר, ארמון או טירה חדשים. מסכן, המלך פליפה השישי הוא זוכה רק ללייקים : )

במאמר הבא בחרנו 5 נקודות עניין שהפכו לסמל של מדריד – נקודות חן שמהוות לוקיישן נפלא להעשרה על ההיסטוריה והתרבות של ספרד ומדריד וגם נקודה שווה לסלפי ושיתוף עם חברים ... 

למה אתם מחכים? בואו נצלול יחד ונגלה את הקסם של מדריד...

1. שער אלקלה (Puerta de Alcala)

שער אלקלה (Alcala Gate) הוא שער מפואר בעל חמש כניסות ומעוטר בפסלונים. בחזיתות שער אלקלה צמחיה מטופחת שמשתלבת עם האנדרטה שבנויה בסגנון נאו-קלאסי. שער אלקלה שוכן במרכז כיכר העצמאות של מדריד (Plaza de la Independencia) סמוך לכניסה של פארק בואן רטירו (Parque del Buen Retiro) והפך לאחד מנקודות העניין היפות של מדריד. האנדרטה תוכננה ע"י האדריכל פרנצ'סקו סבטיני והיא הוקמה בשנת 1778 בהוראה של המלך קרלוס השלישי. 

2. ארמון הזכוכית (Palacio de Cristal)

ארמון הזכוכית נמצא במתחם פארק בואן רטירו (Parque del Buen Retiro). זהו ארמון מרשים דמוי חממה הבנוי ממסגרת מתכת מכוסה חלונות זכוכית ויטראז', נתמך בעמודי ברזל בעיצוב יווני ומשולב פסיפס קרמיקה מדהים. הארמון (לרבות הכיפה) מתנשא לגובה של 22 מטר. בחזית הארמון בריכת מים ומזרקה לצד צמחייה עשירה ובעלי חיים (צבי ים, ברווזים וכד'). ארמון הזכוכית (קריסטל) נבנה בשנת 1887, ההשראה לבניית ארמון הזכוכית נלקחה מארמון הבדולח (הזכוכית) שנמצא בהייד פארק ובית הדקל בגני קיו, שניהם בלנדון.  

3. אנדרטת אלפונסו ה-12 (Monumento a Alfonso XII)

אנדרטת אלפונסו ה-12 הוקמה למשאלת ליבה של המלכה מריה כרסטינה (אלמנתו של המלך אלפונסו ה-12) והיא מוקדשת לו (למלך אלפונסו). האנדרטה ממוקמת על אחת מגדותיו של האגם בפארק בואן ריטרו. האנדרטה של אלפונסו ה-12 מורכבת מעשרות עמודים עגולים עשויים שיש וארד מעליהם מרפסת המשמשת תצפית. האנדרטה בצורת חצי סער מקיפה פסל יצוק מברונזה בדמותו של המלך אלפונסו שהוא רכוב על סוסו. רחבת האנדרטה מעוטרת בעשרות פסלים וגרם מדרגות שמוביל לאגם.

4. מקדש דבוד (Templo de Debod) 

מקדש דבוד נחנך ב- 20 ביולי 1972 והפך נקודת עניין ייחודית בנופה של מדריד. מקדש דבוד ממוקם במרחק הליכה קצר מארמון מדריד או מכיכר אספניה (תלוי מאיזה כיוון מגיעים) ליד פארק דה-אוסטה. מדובר על מקדש מצרי - אוצר עתיק שנבנה במצרים במאה ה-2 לפנה"ס. המקדש פורק ונשלח למדריד בשנת 1968 כמתנה - אות הוקרה לספרד על עזרתה בהצלת המורשת ההיסטורית והצלת מקדשי אבו סימבל. 

אם תציצו פנימה למקדש תוכלו לגלות מידע על המיתולוגיה והחברה המצרית העתיקה ואם תגיעו לקראת השקיעה מצפה לכם מראה מדהים כאשר אור השקיעה צובע את מקדש דבוד בצבעים מרהיבים של זהב.

5. קתדרלת אלמודנה (Almudena Cathedral)

קתדרלת אלמודנה, נחשבת אחת מנקודות החן המרשימות של מדריד והיא ממוקמת בשכנות לארמון מדריד. הקתדרלה הקתולית משלבת סגנון בניה התחייה הגותית וסגנון בניה נאו קלאסי, סגנון הבארוק. בנייתה של קתדרלת אלמודנה (Santa María la Real de La Almudena) ארך יותר ממאה שנה. הבנייה החלה בשנת 1879 אבל התנהלה באיטיות, היא הופסקה בעקבות מלחמת האזרחים וחודשה רק לקראת שנת 1950. בשנת 1993 נפתחה הקתדרלה לקהל הרחב והפכה לאטרקציה. במהלך הביקור בקתדרלה של הבתולה מאלמודנה תוכלו להתרשם מעיצוב פנים מודרני וחדשני, בחדרי התפילה מוצבים פסלים מעוצבים על-ידי מיטב האמנים.

פשוט לגלות....🧐

רוצים לגלות את האגדה שמסתתרת מאחורי השם של קתדרלת אלמודנה ? ...

האגדה מספרת על מטיף לדת הנצרות בשם ג'יימס שהביא למדריד פסל של מרים הבתולה. מאחר וספרד נכבשה ע"י מוסלמים, תושביה חששו לפסל ודאגו להחביא אותו כך שלא יהיה ניתן למצוא אותו.

בשנת 1083 שוחררה ספרד מהמוסלמים – אלפונס השישי מלך ספרד עבר ברחובות העיר חומת המצודה התמוטטה והפסל של מרים נשאר ללא פגע – האירוע נראה כהתגלות של האלוהים. בערבית אל-מודעינה פרושו מצודה ומכאן ניתן השם לקתדרלה הקדושה – אלמודנה.